1. Eļļai pievieno garšvielu zivju ēdieniem ar citronu un nedaudz sāli, jo pie garšvielas jau ir sāls. Ja garšviela ir bez citrona, tad eļļai nedaudz jāpiespiež svaiga citrona sula. Ar citronu- nepārcensties.
2. Tunča filejas gabalus liek sagatavotajā eļļas marinādē. Apviļā no visām pusēm, piespiež, lai zivs pilnībā būtu slapjumā :) Uz nakti liek ledusskapī.
3. Nākamajā dienā pirms pusdienām atrod ledusskapī tunci un dodas uz plīts pusi.
5. Tunča gabaliņus ceļ ārā un notecina lieko eļļu, apviļā rīvmaizē. Cep pa 2 minūtēm no abām pusēm.
* Rīvmaize palīdz tuncim saglabāt sulīgumu.
6. Ja vēlās, pasniedzot, tunča gabalus var nedaudz pārlaistīt ar majonēzi.