-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Karstā karpa uz kartupeļiem
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1 karpa (~ 2 kg)
-
1 ķiploks
-
1 sīpols
-
Garšvielas zivīm
-
1 citrons
-
30 g diļļu
-
350 g kartupeļu
-
Eļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Notīra karpu, izņem iekšas.
-
Sagriež sīpolu, sasmalcina ķiploku, lielos gabalos saplēš dilles.
-
Ar daļu no sagatavotajiem garšaugiem pilda karpas vēderu. Ieberž ar zivs garšvielām, iespiež citrona sulu.
-
Nomizo kartupeļus, sagriež nelielo gabalos, liek cepamtraukā. Samaisa ar eļļu.
-
Virsū kārto karpu, pārliek ar atlikušo sīpolu, ķiploku un diļļu maisījumu, pārslaka ar citrona sulu.
-
Cep iepriekš uzsildītā krāsnī 190ºC ~ 40 minūtes vai līdz kartupeļi un karpa gatava.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs