Ķirbja džems ar kanēli

4 1
Ķirbja džems ar kanēli
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 4-5 kg smaga ķirbja
  • 1 kg cukura
  • 1/2 tējk. malta kanēļa
  • 1 tējk. rīvētas apelsīna miziņas vai vaniļas pāksts

Pagatavošana

120 min.
  1. Ķirbi sagriež 4 daļās, izņem sēklas, liek cepeškrāsnī ar girezuma vietu uz augšu un cep, regulāri ar karoti izsmeļot izdalīto šķidrumu. Ķirbis ir gatavs, kad šķidrums vairāk neizdalās, bet miziņa izskatās apdegusi.
  2. Izceptajam mīkstumam noņem mizu, liek katlā, pievieno vaniļu vai apelsīnu miziņu, cukuru un, regulāri maisot, vāra uz vājas uguns, kamēr cukurus izkusis, tad palielina uguni un vāra līdz marmelāde kļūst skaisti ornžbrūna un, izvelkot karoti cauri katlam, kļūst labi redzams karotes ceļš. Tad izņem vaniļas pāksti, pieber kanēli, izmaisa un tūlīt liek burkās un aizvāko.

    Lai labi garšo!
    Izceptajam mīkstumam noņem mizu, liek katlā, pievieno vaniļu...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi