Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Ķirbja džems ar kanēli

Ķirbja džems ar kanēli

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4-5 kg smaga ķirbja
  • 1 kg cukura
  • 1/2 tējk. malta kanēļa
  • 1 tējk. rīvētas apelsīna miziņas vai vaniļas pāksts
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Ķirbi sagriež 4 daļās, izņem sēklas, liek cepeškrāsnī ar girezuma vietu uz augšu un cep, regulāri ar karoti izsmeļot izdalīto šķidrumu. Ķirbis ir gatavs, kad šķidrums vairāk neizdalās, bet miziņa izskatās apdegusi.
  2. Izceptajam mīkstumam noņem mizu, liek katlā, pievieno vaniļu vai apelsīnu miziņu, cukuru un, regulāri maisot, vāra uz vājas uguns, kamēr cukurus izkusis, tad palielina uguni un vāra līdz marmelāde kļūst skaisti ornžbrūna un, izvelkot karoti cauri katlam, kļūst labi redzams karotes ceļš. Tad izņem vaniļas pāksti, pieber kanēli, izmaisa un tūlīt liek burkās un aizvāko.

    Lai labi garšo!
    Izceptajam mīkstumam noņem mizu, liek katlā, pievieno vaniļu...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Aliču kompots

Aliču kompots

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas