1. Notīrītas, nomazgātas baravikas liek katlā ar ūdeni un vāra,pievieno uz 1 litru ūdens, vienu kārtīgu ēdamkaroti sāli, ieteicams vārīšanas laikā nosmelt putas, kad sāk vārīties.
2. Jāļauj sēnēm kādas 5 minūtes pavārīties, tad jānokāš un jāliek burciņās. Uz 0.5 l tilpuma burciņas liek daiviņu ķiploka, kādus 6-8 piparus, kādas 3-4 lauru lapas.
3. Tad pārlej ar marinādi. Marinādei uz 1 litru ūdens pieber 1 ēd. k. rupjās sāls un 2-3 ēd. k. etiķa esences, to visu uzvāra un pārlej pār burkās saliktajām sēnēm, un aizgriež parastos griežamos vāciņus.
4. Pēc laika apgriež burku uz vāciņa un ļauj atdzist. Es salieku leduskapī un jubilejās tā ir galvenā delikatese.