Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Ātri marinētas baravikas

Ātri marinētas baravikas

FOTO: No privātā arhīva

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Baravikas
  • Etiķa esence
  • Rupjais sāls
  • Lauru lapa
  • Melnie pipari
  • Ķiploki
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Notīrītas, nomazgātas baravikas liek katlā ar ūdeni un vāra,pievieno uz 1 litru ūdens, vienu kārtīgu ēdamkaroti sāli, ieteicams vārīšanas laikā nosmelt putas, kad sāk vārīties.
  2. Jāļauj sēnēm kādas 5 minūtes pavārīties, tad jānokāš un jāliek burciņās. Uz 0.5 l tilpuma burciņas liek daiviņu ķiploka, kādus 6-8 piparus, kādas 3-4 lauru lapas.
  3. Tad pārlej ar marinādi. Marinādei uz 1 litru ūdens pieber 1 ēd. k. rupjās sāls un 2-3 ēd. k. etiķa esences, to visu uzvāra un pārlej pār burkās saliktajām sēnēm, un aizgriež parastos griežamos vāciņus.
  4. Pēc laika apgriež burku uz vāciņa un ļauj atdzist. Es salieku leduskapī un jubilejās tā ir galvenā delikatese.
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Čangaļu aukstā gaļa

Čangaļu aukstā gaļa

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 23. aprīlis 10:22 23.04 10:22
Bez ķīseļa neiztikt: gardi deserti un sacepumi
12 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas