Sākums > Receptes > Konservējumi

Brūkleņu ievārījums

2006. gada 11. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Brūklenes pārlasa, pārlej ar aukstu ūdeni, 2-3 stundas atstāj, lai mazinās rūgtums.
2. Tad ogas vāra.
3. Kad tās pašķīdušas, pievieno cukuru, nomizotus, šķēlēs sagrieztus ābolus.
4. Nedaudz pavāra, tad pievieno plūmes, kam izņemti kauliņi, un gabaliņos sagrieztus ķirbjus.
5. Visu vāra uz lēnas uguns, kamēr augļi iecukurojušies un kļūst caurspīdīgi.
6. Pilda izkarsētās burkās.
7. Aizvāko ar izkarsētiem plastmasas vāciņiem.
Uz augšu