Lai labākā hurma tiek tieši tev!

Lai labākā hurma tiek tieši tev!

Tas laiks ir pienācis, kad veikalu plauktos varam iegādāties eksotiskākus augļus, kurus savos platuma grādos neaudzējam. Hurma ir viens no tiem. Ja redzi hurmu, zini, ka klāt ir ziemas mēneši un varēsi sevi palutināt ar jaunām garšām un iepriecināt ķermeni ar vērtīgām vielām. Kā izvēlēties garšīgāko un tādu, kas ''nerauj muti čokurā''?

Kāpēc dažas hurmas rada nepatīkami sausu sajūtu mutē?

Auglis un koks satur tanīnu. Tā ir viela, kas dabīgi pasargā no kaitēkļiem. Ja baudot hurmu sajūti sausumu mutē, tas nav nekas slikts, tas vien norāda uz to, ka auglis nav pietiekoši nogatavojies. Kaitējumu nesniedz, rada tikai nepatīkamas garšas izjūtas. 

Hurmas maizītes

Kā izvēlēties gatavu hurmu un izvairīties no "mutes raušanas čokurā"?

  • Hurmai jābūt košai, piesātinātā krāsā;
  • Auglim jābūt apaļas formas, bez gaišākiem pleķiem. Ja redzi uz tās mazus brūnus punktiņus, tas norada uz augļa gatavību;
  • Gatavas hurmas miziņa ir stingra, spīdīga, pat nedaudz caurspīdīga;
  • Mazliet saspiežot augli, jājūt, ka tas ir mīksts, nevis ļoti ciets;
  • Gatavas hurmas lapas būs tumšas un pilnībā sakaltušas;
  • Nobriedušas hurmas mīkstums atgādina želeju.

Svaigie salāti ar hurmu

Ja tomēr iegādajies nenogatavojušos augli un tas sausina muti:

  • Sasaldē hurmu un atstāj saldētavā 10-12 stundas, tad istabas temperatūrā atlaidini;
  • 1-2 dienas ievieto to plastmasas maisiņa kopā ar āboliem, tādā veidā tā ātrāk nogatavosies;
  • Uz 10 stundām hurmu var iemērkt siltā ūdenī (40 grādi), tad pazudīs sausuma sajūta.

Avots: Infoeda.com

Foto: Depositphotos.com

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties


Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes