Ādažos dienas laikā apēd vairāk kā simts kilogramu desiņu, 200 burgeru un divus jērus

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Augusta vidū, Līgo laukumā Ādažos , notika pasākums "Grilējam ar Dzirksti". Ādažniekus un novada viesus gaidīja "Grilētāju Brālība" grilēšanas eksperti, lai dažādās grilēšanas meistarklasēs un sasensībās parādītu, ka uz grila var pagatavot teju visu, pat desertus!

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes

Pasākumā ikviens interesents varēja piedalīties grilēšanas sacensībās, desiņu vai burgeru ēšanas sacensībās, kā arī dažādos spēka konkursos. Iepazīt grilēšanas nianses un apskatīt dažādus grilus un kūpinātavas, kā arī uzzināt jaunākās tendences un iepazīt jaunākos tehniskos sasniegumus grilēšanas jomā. Visas dienas garumā tika grilēts un kūpināts. Ādažnieki un Ādažu viesi degustācijās notiesāja vairāk kā simts kilogramu desiņu. 200 burgeru un divus jērus. Pasākumā kā grilēšanas sacensību dalībnieks piedalījās arī bijušais Rīgas mērs, zaļais lauksaimnieks, uzņēmējs un attīstītājs Gundars Bojārs.

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes

Žūrijā, kura vērtēja komandu sniegumu, piedalījās arī slavenais šefpavārs un picērijas tīkla "Pica Lulū" īpašnieks Elmārs Tannis. Pasākuma apmeklētājiem bija iespēja baudīt ne tikai grilētus ēdienus, bet karstajā dienā varēja veldzēties ar aukstu jaunumu – “GRILL BEER”, alus grilētājiem. Tas radīts pēc “Grilētāju Brālība” speciāla pasūtījuma. Ražotājs “Latgales alus”.

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes

Vakara izskaņā varēja vērot dažādu līnijdeju kolektīvu priekšnesumus un grupas “Sestā Jūdze” uzstāšanos. Divas sabiedriskas organizācijas, biedrība “Latvijas Grilēšanas savienība” un “Latvijas Grilētāju apvienība” ir savstarpēji vienojušās izveidot “Grilētāju Brālību” ar mērķi organizēt dažādus vislatvijas grilēšanas pasākumus, lai popularizētu un attīstītu grilēšanas kultūru Latvijā, maksimāli plaši nodrošinātu profesionālas un kompetentas informācijas pieejamību Latvijas sabiedrībai par veselīga uztura pamatprincipiem, kā arī par visplašākās produktu gammas gatavošanas daudzveidību tieši ar grilēšanas tehniku. Kā viens no mērķiem izvirzīto mērķu sasniegšanai ir dažādu plašu un atraktīvu sabiedrisko pasākumu organizēšana. Pirmais, šī ilgtermiņa projekta pasākums, tika organizēts šī gada 20.maijā, Rīgā, Lucavsalā, "Grila un BBQ festivāls", sadarbībā ar Rīgas pilsētas domi un putnu fabrika "Ķekava" atbalstu. Festivālu Lucavsalā apmeklēja vairāk kā 10 000 Rīdzinieku un Rīgas viesu.

Vairāk www.grilam.lv

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu