Iepazīsties - neaizstājamie - sāls un pipari!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Pipariem, tāpat kā vīnam, tiek piešķirts izcelsmes vietas nosaukums. Un gluži kā tas raksturīgs vīnam, arī dažādās teritorijās augušiem pipariem piemīt atšķirīgas īpašības. Katrai šķirnei ir sava unikāla garša un aromāts. Santa Maria dzirnaviņas ir pildītas ar vislabākajām garšvielām. Aromātiski melnie pipari no Keralas (Kerala) un Tamilnadas (Tamil Nadu) lietusmežiem, kas atrodas attiecīgi Indijas rietumos un austrumos, Creamy White šķirnes pipari no Saravakas (Sarawak) Borneo. Dabiskais akmens sāls ar maigi sāļo garšu kalpo šai izlasei kā izcila noslēdzošā nots. Santa Maria

Gaistošās ēteriskās eļļas un aromātvielas ir stiprākas un intensīvākas, ja garšvielas un garšaugi tiek sasmalcināti tieši pirms to pievienošanas ēdienam. Tādējādi, lietojot garšvielu dzirnaviņas un samaļot garšvielas tieši uz ēdiena, jūsu maltīte būs izcili aromātiska un garšīga.

Receptes.lv

Melnie pipari un akmens sāls

Kvalitatīvajiem Tellicherry lielgraudu melnajiem pipariem ir pikanti aromātiska garša. Šo melno piparu un akmens sāls maisījums piešķir ēdienam maigi sāļu garšu. Maisījums piemērots dažādiem ēdieniem.

Sastāvdaļas: akmens sāls (73%), melnie pipari (Tellicherry lielgraudu pipari).

Strūdele ar jēra gaļu un saulē kaltētiem tomātiem

Receptes.lv

Akmens sāls

Dabiskajam akmens sālim piemīt maigi sāļa garša. Ieteicams sāli malt tieši uz gaļas, zivīm, dārzeņiem vai sautējumā, zupā, mērcē. Akmens sāls piemērots dažādiem ēdieniem. 

Sastāvdaļas: akmens sāls.

Kanēļa cepumi

Receptes.lv


 

Receptes.lv

Tellicherry pipari

Tellicherry lielgraudu pipari no Keralas reģiona Indijā ir īpaši kvalitatīvi melnie pipari. Lielajiem piparu graudiem ir karsts, dedzinošs asums ar viegli augļainām notīm un  izcils aromāts, un tie piešķir ēdienam izsmalcinātu garšu.

Sastāvdaļas: melnie pipari (Tellicherry lielgraudu pipari).

Piparotā cūkgaļa sinepēs ar kazeņu mērci

Receptes.lv

Piecu piparu maisījums

Piešķir ēdienam svaigi maltu piparu aromātu. Grillētai gaļai, gaļas, vistas gaļas, zivju un veģetārajiem ēdieniem, sautējumiem, zupām, salātu mērcēm un marinādēm.

Sastāvdaļas: baltie pipari,  melnie pipari (Tellicherry lielgraudu pipari), smaržīgie pipari, rozā pipari, zaļie pipari.

Grilēts haloumi siers ar dārzeņiem

Receptes.lv


Baltie pipari

Santa Maria baltos piparus ražo tradicionālā veidā- mērcē ūdenī un pēc  tam ižžāvē, lai iegūtu piparus ar lielisku aromātu un garšu. Balto piparu izcelsmes valsts ir Malaizija.

Sastāvdaļas: baltie pipari

Cepts lasis ar rozā pipariem, laimu un ingveru

Raksts tapis sadarbībā ar Santa Maria

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu