:format(webp)/nginx/o/2025/04/28/16805796t1h6536.jpg)
Brangā rupjmaizes šķēle ir ne tikai teju neatņemama sastāvdaļa, ko piekost, strebjot gardu zupu. To var izmantot kā pamatu burvīgām uzkodām, pārvērstu grauzdiņos, var likt salātos, un, protams, nedrīkst aizmirst arī desertus, jo maizes zupa un rupjmaizes kārtojums ir pasakaini, latviskas garšas caurvīti deserti, bet tie nav vienīgie. Lai maija brīvdienas, kas iekrāsojas patriotiskās krāsās, garšu pilnas – ieskaties un izvēlies savu recepti, ceļot godā rupjmaizi.
Rupjmaize uzkodās un salātos
Rupjmaize ir kā labs pamats dažādām uzkodām – tā sader gan ar gaļu, zivi, gan olām un dažādiem garšaugiem.
Tāpat, pārvērstu grauzdiņos, to liek salātos – gan kā salātu bāzi, gan kraukšķīgu papildinājumu. Izmanto arī saldskābo maizīti, un kāpēc ne, arī tā ir pelnījusi tikt izcelta.
Rupjmaize saldajos ēdienos
Lai labi garšo!