Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Olu produktu alternatīvas

Čia sēklas
Čia sēklas Foto: Atsushi Hirao/Shutterstock.com

Bez olu dzeltenumiem var pagatavot gan majonēzi, gan ar dažādiem produktiem aizvietot olas konditorejas izstrādājumos. Galvenais – nebaidīties eksperimentēt.

Mērcētas čia sēklas vai linsēklu pulveris: ir vairāki veidi, kā, gatavojot konditorejas izstrādājumus, var atdarināt olas īpašības. Izmērcējot ūdenī linsēklu pulveri vai čia sēklas, iegūsi želejveida masu, kas parūpēsies par kēksiņu, pankūku, cepumu un citu gardumu “turēšanos kopā”. Vēl šim nolūkam var izmantot saspaidītu banānu, ābolu vai saldā kartupeļa vai ķirbju biezeņus.

Tofu vai zirņu milti: pievienojot melno sāli olu aromātam un garšai un kurkumu krāsai, gan zīda, gan cietais tofu var kļūt par gardu brokastu omleti. It sevišķi abus sajaucot kopā, būsi pārsteigts par olu kultenim līdzīgo tekstūru. Lielveikalu plauktos var atrast arī zirņu miltu maisījumu, kas jāsajauc ar augu pienu un jācep uz pannas, kā sāļa pankūka.

Augu valsts majonēze: to pavisam vienkārši var pagatavot arī bez olu dzeltenumiem! Nepieciešamas vien 5 sastāvdaļas un blenderis. Veikalu piedāvājumā ir arī jau gatavas populāru zīmolu ražotās augu majonēzes, kas kalpos kā lieliska bāze mērcītēm vai piedeva salātiem.

Komentāri
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu