Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Tipiska kļūda, ko pieļauj daudzi konservētas kukurūzas cienītāji

Konservēta kukurūza. Ilustratīvs attēls.
Konservēta kukurūza. Ilustratīvs attēls. Foto: Midjourney/TVNET GRUPA

Konservēta kukurūza ir produkts, kas garšo daudziem. Tā lieliski iederas visdažādākajos salātos, dažādos sautējumos, to pievieno arī dažādās zupās, dažs uzber vienkārši uz šķīvja kā papildinājumu kādam ēdienam. Bet, lai garša šiem dzeltenajiem graudiņiem būtu patiesi laba, ir jāveic kāds solis, kuru daudzi izlaiž.

Liela kļūda, ko pieļauj daudzi gatavotāji un ēdāji, kas ievērojami ietekmē konservētās kukurūzas graudiņu garšu, ir šķidruma nenoliešana un kukurūzas nenoskalošana. 

Ja vēlies, lai kukurūza garšo svaigi un garša ir izteiksmīga, ir jāatbrīvojas no šķidruma, kurā tā atrodas iepakojumā. Stikla burkā piegarša nav tik izteikta, bet konservu bundža mēdz kukurūzas svaigi saldo garšu nomākt, pat sabojāt.

Labā ziņa – tas ir ātri un vienkārši labojams. Vieglākais veids ir izmantot caurduri, tas palīdzēs gan atbrīvoties no šķidruma, kas bijis konservu bundžā, gan ļaus ērti noskalot graudiņus. 

Konservu bundžas piegarša nav vienīgais iemesls, kāpēc noskalot kukurūzu, raksta "Mashed". Ļoti bieži šķidrums, kurā uzglabājas kukurūza, ir ar sāli. Noskalojot vari samazināt slēptā sāls patēriņu, kā arī izvairīties no ēdiena pārsālīšanas, pievienojot sāli galaproduktam.

Receptes ar konservētu kukurūzu iedvesmai:

Komentāri
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu