Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Sparģeļu sezonas plaukumu gaidot: kā izvēlēties, uzglabāt un gatavot

Sparģeļi pannā ar garšaugiem. Ilustratīvs attēls.
Sparģeļi pannā ar garšaugiem. Ilustratīvs attēls. Foto: Artsaba Family/Shutterstock.com

No nezināma zaļa auga uz šķīvja restorānos un ārzemju kulinārijas grāmatos vai pavārgrāmatās līdz latvieša virtuvei, kurā gaida pavasari, lai atkal varētu šo košumu atkal pagatavot un baudīt – sparģeļi ir iekarojuši daudzu gardēžu sirdis un viņus var saprast.

Stingra tekstūra, maiga garša, kas atgādina mazliet brokoli, mazliet cukurzirņu pākstis padara sparģeļus ļoti universālus. Tie sader gan ar citiem dārzeņiem, tā arī ar gaļu, zivīm, jūras veltēm. Tos var tvaicēt, vārīt, cept, grilēt. Pat zupā tie rod sev vietu.

Bet kā tie savā starpā atšķiras, kādas vērtīgas uzturvielas un vitamīni tajos atrodami, kā uzglabāt, lai svaigi ilgāku laiku un kādi sagatavošanās darbi jāveic pirms gatavošanas, lai rezultāts pēc iespējas izcilāks?

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu