Konkursa uzvarētājs Edgars Igaveņš ar “Reaton Food” atbalstu piedalīsies apmācību kursā “Training Vera Pizza”, kas nosisināsies Neapolē, Itālijā. Apmācību kursu organizē prestižā asociācija “Associazione Verace Pizza Napoletana”, sniedzot iespēju ikvienam picas meistaram spodrināt savas prasmes. Konkursā kopumā piedalījās 24 picas meistari no visas Latvijas un katrs dalībnieks pagatavoja divas picas: klasisko “Pizza Margherita” un “Pizza on the Peel”.
Pēc labākajiem burgeriem Baltijā – uz Sāremā salu Igaunijā
Pirmajā Baltijas GoBurger izaicinājumā piedalījās 15 burgeru meistari no visas Baltijas. Katrs dalībnieks konkursa ietvaros pagatavoja divus burgerus: klasisko “Cheeseburger” un “autorburgeru”.
Godalgoto pirmo vietu ieguva Kristjan Janke no Igaunijas, kurš pārstāvēja burgeru restorānu “Urban Tänavatoit”, otro vietu – Rytas Guntis no Lietuvas (restorāns “MEAT Steak House”), bet trešo vietu Rodions Maslovs no Latvijas (restorāns “Two More Beers”).
“Ēdināšanas nozarē strādāju jau 15 gadus un restorānu “Urban Tänavatoit” atvēru pirms pieciem gadiem. Šī ir nozīmīga atzinība gan man, gan manam burgeru restorānam. Tuvojas vasara, un gatavojam jaunu ēdienkarti – iespējams, iekļausim arī konkursā gatavotos burgerus ēdienkartē. Tāpēc aicinu visus apmeklēt Sāremā salu Igaunijā un nogaršot labākos burgerus Baltijā,” aicina Kristjan Janke un atzīst, ka viņa gatavoto ēdienu slepenā sastāvdaļa ir mīlestība.
Pirmais Baltijas GoBurger izaicinājums tika organizēts ar mērķi veicināt street food un pārtikas industrijas attīstību reģionā, popularizējot burgeru pagatavošanu kvalitatīvā un radošā veidā. Jaunā platforma ļauj ne tikai demonstrēt jaunas inovācijas, bet veicina konkurenci un jaunu garšu ieviešanu.