:format(webp)/nginx/o/2025/02/20/16669200t1h5bac.jpg)
Lai iegādātos vissvaigāko zivi, ir ieteikumi, kā pareizi apskatīt zivs acis, žaunas. Bet, ja pērkam fileju, tad to izdarīt nevar un jāuzticas termiņiem. Bet ko par zivs svaigumu var pateikt priekšā tās zvīņas? Un vai tās vienmēr jānotīra?
Lai iegādātos vissvaigāko zivi, ir ieteikumi, kā pareizi apskatīt zivs acis, žaunas. Bet, ja pērkam fileju, tad to izdarīt nevar un jāuzticas termiņiem. Bet ko par zivs svaigumu var pateikt priekšā tās zvīņas? Un vai tās vienmēr jānotīra?
Šefpavāre Ina Poliščenko raidījumā "Šefu gaidījāt?" skaidro: jo vieglāk notīrīt zivs zvīņas, jo ilgāku laiku tā pavadījusi ledusskapī. Tas gan nenozīmē, ka tā ir bojāta, bet gan ka nav vairs pirmā svaiguma.
Šefpavāre arī norāda, ka zivi no zvīņām atbrīvo tajos gadījumos, kad plānots to notiesāt ar visu ādu, bet, ja zivs ādu nav paredzēts ēst, tad to droši var cept ar visām zvīņām, aiztaupot laiku, ko velti tīrīšanai, kā arī izvairoties no šmuces, kas var rasties virtuvē.
Vairāk skaties raidījuma sižetā: