Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Maizītes līdzņemšanai: labi iemesli, kāpēc izvēlēties cepampapīru, nevis pārtikas plēvi

Raksta foto
Foto: DronG/Shutterstock.com

Sviestmaizes baudām ne tikai mājās vai kādā kafejnīcā, bet nereti tās tiek iesaiņotas līdzņemšanai, lai notiesātu pusdienās, launagā vai, piemēram, pārgājienā.

Bet kāds ir veiksmīgākais veids, kā sendviču iesaiņot, lai tā baudīšana ilgāku laiku pēc tā pagatavošanas, joprojām baudāma.

Lielākā daļa no mums, lai iesaiņotu maizīti līdzņemšanai, sniedzas pēc noslēdzama plastmasas maisiņa, noplēš pārtikas plēves gabalu vai ieliek sviestmaizi pārtikas uzglabāšanai paredzētā plastmasas kastītē. Pēdējais variants labi pasargā vērtīgo kastītes saturu no saspiešanas, taču visām šīm opcijām ir savi trūkumi.

Plastmasa ir hermētiska, kas nozīmē to, ka tā notur mitrumu tās iekšpusē. Sviestmaize nevar "elpot", īpaši siltākās dienās vai telpās, un, kā zina ikviens, kurš pusdienās ēdis maisiņā iesaiņotu maizīti, tā līdz dienas beigām kļūst gandrīz pilnībā slapja, un, ja izmantoti tādi produkti, kas bagāti ar šķidrumu, piemēram, tomāti, maizīte var pārvērsties putrai līdzīgā konsistencē. Arī alumīnija folija ir gaisu necaurlaidīga, radot tādu pašu mitruma problēmu.

Izvēlies cepampapīru. Pirmkārt, tas pasargā maizīti no ārējiem apstākļiem un neļauj tai sažūt. Otrkārt, tas uzsūc liekos šķidrumus un taukus, kas var izdalīties no sastāvdaļām kuras ievietotas starp maizes šķēlēm, tāpēc maize nekļūst pārāk mikla. Visbeidzot, rūpīga iesaiņošana papīrā palīdz noturēt visas sastāvdaļas savās vietās atšķirībā no maisiņiem vai kastītēm, kur katra sendviča sastāvdaļa var kļūt par atsevišķu vienumu.

Cepampapīram ir arī priekšrocība salīdzinājumā ar vaska vai ietinamo papīru  – tas ir karstumizturīgs. Tu vari uzsildīt, piemēram, kotlešu vai gaļas bumbiņu sviestmaizi, to neatsaiņojot.

Ja baidies, ka cepampapīrs ļoti izmirks, ir divi varianti, ko iesākt, – produktus, kas intensīvi izdala sulu, ņem līdzi atsevišķā kārbiņā un papildini sendviču īsi pirms ēšanas vai ietin to vairākās cepampapīra kārtās. 

Lai izdodas!

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu