Rudenī, kad baudījām sēņotprieku, čaklākie sēnes ne tikai lasīja un gatavoja dažādos ēdienos, bet arī saldēja, kaltēja, marinēja un sālīja, lai paša lasīto sēņu guvumu var baudīt arī, piemēram, tagad, kad aiz loga ir ziema. Šoreiz pievērsīsimies tieši sālītajām sēnēm.
Sālītās sēnes par sāļu? Padomi, kā tās padarīt baudāmākas
Kāds varbūt gatavojis sālītas sēnes pirmoreiz. Kāds cits nošāvis greizi ar proporcijām, un vēl kādam – sazin kā, bet sēnes sāļākas, nekā gribētos.
Vai tas nozīmē, ka jāizmet? Nē, jo ir varianti, kurus izmēģināt.
Pirmais un vienkāršākais – noskalo sēnes. Bieži vien intensīvākais sāļums ir tieši ārpusē.
Ja pēc noskalošanas vēl par sāļu – mērcē tās. Ļauj sēnēm pastāvēt ūdenī, ja nepieciešams, to kādu reizi nomainot. Pirms ēšanas nospied lieko šķidrumu. Šādi tās atbrīvosies no ievērojama daudzuma sāls.
Pat tad, ja esi izmēģinājis abus variantus un sēnes joprojām šķiet mazliet par sāļu, gatavo tās kopā ar produktiem, kas šo sāļumu nomāks, piemēram, liec salātos ar krējumu. Ja ar to par maz, pievieno kādu neitrālas garšas produktu, piemēram, kartupeļus.
Vēl vari tās samalt un sajaukt ar malto gaļu un cept kotletēs, nepievienojot masai papildu sāli, vai likt pa vidu kādam sacepumam.
Ir varianti! Lai izdodas!