Vienmēr var doties uz veikalu un konditorejas otu iegādāties. Tās noteikti neierindojas dārgāko virtuves piederumu sarakstā, tomēr tie ir izdevumi. Un ja nu vairs nav laika doties uz veikalu?
Ja šīs otas nav, ļoti ticams, ka cepamais papīrs krājumos gan ir. Un, ja tā, – ar dažām veiklām kustībām un liekot lietā šķēres, savu vienreizlietojamo otu vari pagatavot pats.
Ņem loksni cepamā papīra un pārloki to vairākas reizes, veidojot garenu biezāku sloksni. Tad vienu galu ar šķērēm sagraizi, veidojot ne pārāk smalkas bārkstis. Un gatavs!
Mērc iekšā kausētā sviestā, sakultā olā un zied, kur vajadzīgs!
Starp citu – senāk, piemēram, pīrādziņus apsmērēja ar marles pikucīti vai vienkārši ar pirkstiem, protams, rokas pirms tam kārtīgi nomazgājot.