Noslēdzies prestižākais pavāru konkursa Bocuse d’Or fināls, kurā starp 24 komandām no visas pasaules pirmoreiz piedalījās arī komanda no Latvijas ar šefpavāru Nilu Ģēveli priekšgalā.
Noslēdzies prestižākais pavāru konkurss Bocuse d’Or
Bocus d`Or 2025 zelta godalgu saņēma Francijas komanda.
Sudraba godalga tika piešķirta Dānijai, bet bronzas – Zviedrijai.
Latvijas komandai, lai arī konkurss noslēdzies bez godalgām, būt vienai no komandām starp finālistiem ir liels sasniegums, jo tik tālu tikts pirmo reizi.
Latvijas komandas sastāvā konkursā piedalījās šefpavārs Nils Ģēvele, kuram gatavošanā palīdzēja konkursa “Latvijas Gada pavārs 2024” uzvarētāja Agate Batraga. Komandas sastāvā arī trenere un Latvijas Bocuse d’Or prezidente Svetlana Riškova un Dinārs Zvirgzdiņš, kurš ieņēma savu vietu degustācijas žūrijā.
"Bocuse d’Or" ir pasaulē prestižākais kulinārijas konkurss, kas notiek reizi divos gados Lionā, Francijā. Konkursu 1987. gadā izveidoja leģendārais šefpavārs Pols Bokuss (Paul Bocuse), un tas ir kļuvis par pasaules gastronomijas “olimpiskajām spēlēm”, pulcējot izcilākos pavārus no visas pasaules.
Apskati Latvijas komandas veikumu: