Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Eļļā vārīts, ar cukuru kaisīts: Žagariņu receptes noslēpumi

Raksta foto
Foto: Kārlis Vilītis

Ar krējumu vai kefīru? Eļļā vai taukos? Pūdercukuru karstiem vai aukstiem virsū kaisīt? Rauga mīkla vai tomēr nē? Degvīnu vai brendiju? Vienkārši cepumi, bet tik daudz variāciju un patiesību! Kura ir tavējā?

Izskatot neskaitāmas žagariņu receptes, nolemju izmantot opciju “zvans draugam”, jo, ja nu nesanāk, tad ir, kam prasīt padomu vai vainot neveiksmē.

Mana draudzene Baiba Jautaiķe dzīvo Kanādā jau gandrīz divdesmit gadus. Pāri okeānam viņa ar visu ģimeni aizdevās, līdzi ņemot latviešu grāmatas un savas recepšu klades, kur fiksēti vecvecāku, draugu un radu pārbaudītas receptes. Tiesa, receptes, kas Latvijā izdevās, Kanādā nācās pielāgot, bet tas ir atsevišķs stāsts par fiziku, jūras līmeni un citām nopietnām lietām.

Lūk, prasu Baibai, vai viņai ir žagariņu recepte. Jā, esot, bet vispār viņas ģimenē tos mēdzot dēvēt arī par slīkoņiem. Kā tā? Baibai par to ir stāsts:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu