Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Svētki aizgāja, cepetis palika. Ieteikumi, kā to gardi notiesāt

Raksta foto
Foto: LightShadeVisuals/Shutterstock.com

Kad svētku dienas ir aizritējušas, ledusskapī mēdz palikt atgādinājumi – rasola pārpalikumi, kāds bēdīgs zirnis vai cepeša gabals. Ja tas ledusskapī nav pavadījis jau pārāk ilgu laiku, tā vietā, lai izmestu – jāēd nost. Bet kā? Ir vairāki varianti.

Nemet labu ēdienu ārā un neļauj tam ledusskapī nobeigties – atrodi foršus veidus, kā tam piešķirt jaunu elpu.

Šoreiz cepeša stāsts. 

Uzsildīt un apēst klasiski. Ja tev vēl ir spēks ēst gaļu tā, kā tā tikusi pagatavota, liec uz panna, papildini ar kādu lāsi buljona un izkarsē zem vāka un pasniedz ar izvēlētām piedevām. 

Liec mērcē. Ja uz cepeti kā tādu vairs skatīties negribas, tu vari apcept dārzeņus pēc izvēles, pārliet tos ar saldo krējumu vai tomātu mērci un smalkāk sagrieztus cepeša gabaliņus peldināt mērcē un noēst šādi – kā jaunu pamatēdienu.

Liec salātos. Ar kartupeļiem vai makaroniem, arī svaigām lapām – atrodi sev tīkamāko garšu kombināciju un gatavo.

Viena versija svaigākam izpildījumam: sagriez ķiršu tomātiņus, sarkano sīpolu, liec pie kāda salātu lapu maisījuma. To visu sajauc ar nelielu daudzumu eļļas, citrona sulas, sāli, cukuru. Kārto uz šķīvja un virsū liec uzsildītus, plāni sagrieztus cepeša gabaliņus. 

Gatavo maizītes. Pēc iespējas smalkāk sagriez gaļu vai saplucini, ja tas ir iespējams. Pievieno to, kas tev garšo maizītēs – mazliet majonēzi, marinētus gurķus, sīpolus, visu sajauc. Uz maizes šķēles liec salātlapu, zied virsū pagatavoto gaļas masu un papildini ar kādu svaigu tomāta šķēli. Otru maizīti virsū un gatavs!

Ja negribi tik sarežģīti, ņem maizīti kas pašam patīk, liec virsū mērci, sarūpē svaigus dārzeņus (kāpostu salātus, marinētus vai svaigus sīpolus, gurķus, tomātus) un liec visu kārtām, sākot un beidzot ar maizi. 

Lai izdodas un nekas nav jāizmet!

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu