Tikko Ziemassvētku galds novākts, kad jau tiek šmorēts, kapāts, sutināts un putots Jaungada svinībām! Kā šos svētkus pavadīt baudpilni, bez pārēšanās un pārtikas atlikumiem?
8 šefpavāra Ērika Dreibanta ieteikumi baudpilniem svētkiem bez izmesta ēdiena un pārēšanās
12 ēdieni kā Ziemassvētkos, tā Vecgada vakarā, lai garantētu veiksmi, izdošanos, naudu un visus pārejos labumus! 12 ēdieni – 12 mēneši, tad tik ķerieties pie gatavošanas! Zivis, lai ir nauda, zirņi, lai nav asaru, skābi kāposti – saldai dzīvei, cūkas šņukurs – veiksmei un laimei, siļķe – veselībai! Turpināt? Izklausās pēc tā, ka virtuvē jāpavada vismaz diennakts kā minimums. Tiesa, tas īsti nesaskan ar latviešu tautas ticējumiem, kas vēsta, ka “Veca gada vakarā nevajaga daudz strādāt, tad nākošā gadā neies labi”. Ko gan iesākt? Gribas taču gan naudu un laimi! Un tāpat gribas nemocīties vēdersāpēs un nerīt ripas, nepilināt tinktūras, kā arī ietilpt ierastajos džinsos.
Šefpavārs Ēriks Dreibants atzīst, ka riskē ar neveiksmēm, nabadzību un citām ligām, jo Vecgada vakarā negatavo 12 ēdienus, taču “ja paskaita vienības, kas atrodas uz galda, tad jau sanāk vajadzīgais skaits”. Viņš atzīst, ka pats ir mācījies no kļūdām, kad viesi sabrauc un no katras ģimenes uz svētku galdu ceļo gan kūka, gan cepetis. “Jaungada svinību plānošana prasa lielu disciplīnu un sadarbību!”