Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Izcila un vienkārša metode, kā novērst rīvētā siera salipšanu kunkuļos

Siers. Ilustratīvs attēls.
Siers. Ilustratīvs attēls. Foto: Anakumka/Shutterstock.com

Ļoti bieži lētāk ir nopirkt siera klucīti, kuru pēc tam pašam sarīvēt, nekā gatavu – sarīvētu. Ja reiz pie rīvēšanas vienam ēdienam esi ķēries un zini, ka atlikušo siera daļu ari vajadzēs rīvētu, bet citā dienā, ko darīt, lai sarīvētais nepārvēršas par siera kunkuļiem?

Siera gabalu, ko esi paredzējis izmantot dažādos ēdienos rīvētā veidā, var uzglabāt ledusskapī, slēgtā traukā. Bet ir kāds bet.

Daudzi sieri ir tik mīksti, ka pēc rīvēšanas salīp kunkuļos un nav vairs tik praktiski lietošanā.

Ir risinājums – kukurūzas ciete.

Pēc siera sarīvēšanas pavisam nelielu daudzumu kukurūzas cietes uzber uz sarīvētā siera un parūpējies, lai tā apķer lielāko daļu siera skaidiņu.

Cietes garša ir tik neitrāla, ka uz karstmaizēm vai sacepuma nebūs jūtama.

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu