Esi jaunu, reizē gardu un glītu uzkodu meklējumos svētku laikam? Sociālajos tīklos kāda recepte ir kļuvusi ļoti populāra, vienkārši pagatavojama un, sakombinējot pareizās garšas, tiksi pie lieliskas uzkodas.
Ļoti elegantas, ļoti garšīgas: apēdamas siera "eglītes"
Šīs uzkodas pamatā ir Brī siers. To var aizstāt arī ar kamambēru. Vēl tev būs nepieciešamas parastās uzkodas standziņas un "eglītes dekors" jeb tie produkti, kas tev pašam garšo un labi saskanēs ar sieru.
Sieram pašam ir maiga garša un krēmīga tekstūra, tāpēc izcils papildinājums būs rieksti, kas piešķirs kraukšķīgumu, kāds zaļums, piemēram, pētersīļi, saulē kaltēti tomāti, olīvas, žāvētas dzērvenes.
Jāizvēlas kāds zaļums krāsai, kaut kas kraukšķīgs tekstūrai un kaut kas izteiksmīgai garšai – žāvēti augļi un ogas saldākam izpildījumam, olīvas, vītināti tomāti. Izvēlas to, kas pašam un viesiem garšo.
Vēl tev vajadzēs šķidru medu, kas kalpos kā līme, lai savienotu sieru ar izvēlētajām piedevām. Ja kādam alerģija, to vari aizstāt ar kļavu sīrupu.
Kas jādara?
- Apaļais siera ritulis jāsagriež vairākos gabalos, lai izveidotos trijstūrīši. Katru trijstūri pārgriež uz pusēm, lai katram gabaliņam viena puse ir ar pelējumu, bet otrā siera mīkstumiņš.
- Katra trijstūra apakšējā malā iesprauž sāļo salmiņu, lai izveidotos eglīte un tās stumbrs.
- Izvēlēto "dekoru" pēc iespējas smalkāk sakapā.
- Kādā trauciņā ielej mazliet medus.
- "Eglīti" iemērc ar mīksto pusi medū, tad liek sasmalcinātajā "dekorā" un viegli piespiež, lai pieliptu.
- Glīti izkārto uz kāda šķīvja, un gatavs!
Lūk, kā tas izskatās vizuāli. Šajā receptē "dekoram" izmantoti pekanrieksti cukura glazūrā, žāvētas dzērvenes un pētersīļi.
@chefgenevieve Festive Brie Bites🎄✨ These bite-sized Christmas tree appetizers are the perfect mix of sweet and savory. Made with creamy Brie, honey, pretzel sticks, candied pecans, dried cranberries, and fresh parsley—these little trees are almost too cute to eat! Perfect for any holiday gathering. 🎄🧀❤️ #HolidayAppetizers #ChristmasTreeSnacks #BrieBites #FestiveFood #ChristmasAppetizers ♬ original sound - Chef Genevieve LaMonaca
Citā versijā izmantotas žāvētas aprikozes un dzērvenes, valrieksti un svaigs rozmarīns:
Pikantākai versijai: ķiploks, saulē kaltēti tomāti, svaigi pētersīļi, baziliks un nedaudz parmezāna:
Lai izdodas!