Receptē rakstīts – ņemam miltus, piesijājam miltus. Kas gan var būt vieglāks! Taču viss nav tik vienkārši, jo milti no miltiem atšķiras. Kā pareizi izvēlēties, stāvot pie miltu plaukta? Vai no visiem miltiem izdodas vienlīdz labi pīrāgi un biskvīti?

Tie, kuri lasījuši Skalbes “Kaķīša dzirnaviņas”, atceras, ka Kaķītim bija gan miltu gaņģi, gan mandeļu gaņģi, tika malts un bīdelēts. Kaķītis bija varens dzirnavnieks – mājražotājs, tikai neprata ātros kredītus. Taču viņa produkcija, kā var nojaust, bija pieprasīta. To, kā šo produkciju vislabāk likt lietā un panākt, ka milti sadarbojas ar cepēju, vaicājam Vitai Moricai, pārtikas un dzērienu tehnoloģei, Bulduru tehnikuma Ēdināšanas programmas vadītājai.

“Milti ir viens feins un mūžsens produkts, bez kura neiztikt nevienā ēdienkartē,“ komentē Vita.

Vispopulārākais kviešu miltu tips ir 405., reizēm ražotāji to dēvē par ekstra. Šiem miltiem ir