Saimniece Rūta Beirote ir kaislīga gatavotāja un ēdienu baudītāja. Viņa godā tur latviskas garšas, ēdienus un tradīcijas, bez kurām Ziemassvētkim nav iedomājami arī pašas ģimenē. Tā kā savā saimniecībā viņa audzē arī pupas un zirņus, viņai pūrā ieteikumi katram, kurš svētkos galdā grib celt izcili gardus zirņus.
Abonentiem
Latvju saimnieces Rūtas Beirotes Ziemassvētku garša un izcilu pelēko zirņu noslēpums
Saimniece stāsta, kādi noteikumi jāievēro, lai pagatavotu labākos pelēkos zirņus, kā pagatavot "siļķi kažokā" ar izteiksmīgāku garšu vai no ierastajām sastāvdaļām iecienītos salātus pārvērst jaunā garšu piedzīvojumā.