Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Šefpavārs atklāj, kā ēdienā pareizi jāiecilā olu baltumi

Foto: ffolas/Shutterstock.com

Ne mazums dažādu ēdienu gatavošana paredz atsevišķi saputot olu baltumus un tad tos pievienot jeb iecilāt mīklā. Tie dod ēdienam gaisīgumu ar vienu nosacījumu – ja darbiņš paveikts nepareizi.

Kas tad tur tāds, vaicāsiet – sajaukt saputotus olu baltumus ar citiem produktiem?

It kā jau nekā sarežģīta, tomēr ir izdarot tā, kā sanāk nevis tā, ka vajag, rezultāts arī būs, kāds nu sanāk nevis tāds, kādu vēlamies.

Michelin zvaigzni ieguvušā restorāna šefpavārs Kristaps Sīlis raidījumā "Šefu gaidījāt?" atklāj, ka ir divas būtiskas nianses, kas jāņem vērā, iecilājot olu baltumus:

  1. Olu baltumus liek pie masas un nevis kaut ko pievieno olu baltumiem;
  2. Pievienošana notiek vairākos piegājienos, sadalot tos vidēji 3 līdz 4 daļās.

Ja ieliek visu uzreiz, olu baltums saplok un zūd iespēja sasniegt to rezultātu, kāpēc vispār olu baltums jāpievieno. 

Pirmo daļu var iemaisīt straujāk, pārējo lēnāk iecilājot.

Vairāk skaties raidījuma sižetā:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu