Novembris allaž ietērpjas sarkanbaltsarkanās krāsās: 11. novembrī jeb Lāčplēša dienā godinot Latvijas Brīvības cīņās kritušos, bet 18. novembrī svinot Latvijas Republikas proklamēšanas dienu. Šis ir laiks, kad aizdomājamies par to, kas mēs esam, kas vēlamies būt, kas ir latvieša spēks. Un viens no latvieša spēka simboliem noteikti ir rupjmaize.

Nedēļā, kad godinām visu latvisko, mēs gribam izcelt rupjmaizi – latvieša spēka simbolu. Tāpēc uzrunājām četras atpazīstamas Latvijas maizes ceptuves - "Liepkalnus", "Ķelmēnus", "Lāčus" un "Kuldīgas maizes ceptuvi" –, aicinot dalīties ar īpašām, latviskām un, kas nav mazsvarīgi, – vienkārši pagatavojamām receptēm, kuras celt galdā kā 18. novembrī, tā arī citās īpašās reizēs.

Iedvesmojies un cel šonedēļ galdā rupjmaizi!

Sarkans – balts – rupjmaize, lūk, šādu salikumu Patriotu nedēļai piedāvā maizes ceptuve "Ķelmēni" gan saldā, gan sāļā versijā.