Novembris – Patriotu mēnesis. Un pavisam drīz 18. datums, kad Latvija svin dzimšanas dienu jeb tiek atzīmēta Latvijas Republikas proklamēšanas diena. Kāds dodas uz svētku pasākumiem savā pilsētā, citi pulcē kopā ģimeni, draugus un klāj svētku galdu. Latviski ēdieni, ēdieni mūsu skaistā karoga krāsās – tās ir divas populārākās izvēles. Un, ja reiz dzimšanas diena, tad kā gan bez kūkas? Kūkas, kas ne vien lieliski garšo, bet arī izskatās un būs kā ķirsītis svētku kulminācijā. Sarkanā samta kūka, ko pasaulē pazīst kā red velvet cake, ir iekarojusi latviešu sirdis. Krāsas vai garšas dēļ? Abas atbildes ir pareizas!

Skaistas krāsas, maigas garšas, mīksts un reizē patīkami mitrs biskvīts, kurš ieskauj zīdainu krēmu, kas apvieno katru kūkas kārtu pasakainā garšu ceļojumā. Kas gabaliņu reiz baudījis, gribēs vēl vienu.

Ja ir īstā recepte, kūku svētkiem pagatavos katrs, kas ir gatavs sameklēt virtuves svarus, sarūpēt produktus, sildīt cepeškrāsni un ķerties pie darba.

Restorāna "Ferma" konditore Valērija Čudova atklāj, kādas ir piecas galvenās šīs Sarkanā samta kūkas īpašības, un dalās ar pārbaudītu recepti, lai svētki katrās mājās ienāk skaisti un ar lielisku garšu.