Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Divi vienkārši veidi, kā paildzināt fetas siera mūžu

Raksta foto
Foto: DronG/Shutterstock.com

Pēc iepakojuma atvēršanas fetas siers ir jāizlieto septiņu dienu laikā. Ko darīt, ja tev šodien vajag tikai pusi, bet otru labprāt izmantotu tikai pēc nedēļas? Jāapēd obligāti viss? Jāizmet? Nē, jāzina iespējas, kā paildzināt siera mūžu. Un tādas ir veselas divas.

Viens no veidiem, kas nav visai ekonomisks, ir siera uzglabāšana olīveļļā. Pāri palikušais gabaliņš jāliek traukā ar vāku, sieram jāpārlej olīveļļa tā, lai tas pilnībā ir nosegts, un noslēgtā traukā jātur ledusskapī.

Siera mūžs paildzinās no vienas nedēļas līdz pat trīs nedēļām!

Otra metode ir pieejamāka, maciņam draudzīgāka, bet nes līdzi zināmas sekas. Stiprs sālsūdens, tāpat kā olīveļļa, sieru iekonservē līdz pat 3 nedēļām. Sālsūdenim jābūt stipram, lai tas pildītu uzdevumu, attiecīgi

jārēķinās, ka arī pats siers paliks sāļāks.

Taču abi veidi ir labāki, nekā ļaut produktam sabojāties, vai ne? 

Idejas siera izmantošanai:

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu