Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

"John Chef's Hall" šefpavārs par "Michelin" zvaigzni: "Maigi sakot, ir šoks!" (1)

Foto: Publicitātes foto

Pasaulē populārākajā restorānu ceļvedī "Michelin Guide" 2025.gada ceļvedī iekļauts 31 Latvijas restorāns, tostarp "Michelin" kvalitātes zvaigzne piešķirta restorānam "John Chef's Hall", kā arī zvaigzni saglabājis restorāns "Max Cekot Kitchen", informēja "Michelin Guide" pārstāvji.

"John Chef's Hall" šefpavārs Kristaps Sīlis aģentūrai LETA teica, ka "Michelin" zvaigznes saņemšana bija pārsteigums, jo restorāna "John" atzars "Chef's Hall" darbu sāka vien 2024.gada jūnijā.

"Maigi sakot, ir šoks," sacīja Sīlis, piebilstot, ka, pirms gandrīz četriem gadiem atverot restorānu "John", viņš bija pārliecināts, ka Latvijā nekad nebūs "Michelin" un ne viņam, ne viņa komandai nebūs iespējas iegūt zvaigzni.

Sīlis atzīmēja, ka mērķis nav nākotnē iegūt vēl vienu zvaigzni, bet gan censties būt labākiem un sasniegt arvien augstāku kvalitāti.

Restorāna "Max Cekot Kitchen" īpašnieks un šefpavārs Maksims Cekots pagaidām aģentūrai LETA nekomentēja 2025.gada "Michelin" ceļveža rezultātus.

Savukārt restorāna "Pavāru māja" saimnieks un šefpavārs Ēriks Dreibants aģentūrai LETA pauda lielu prieku, ka ir izdevies saglabāt "Michelin" zaļo zvaigzni, jo restorānā ir turpināts ieguldīt jaunā un videi vēl draudzīgākā aprīkojumā, izveidotas siltumnīcas un paveikti citi darbi.

Jau vēstīts ,ka  "Michelin Selected Restaurants" jaunākajā ceļvedī iekļauti pieci jauni restorāni - "B7", "Babo", "Lowine", "Seasons" un "Stage 22".

Savukārt arī turpmāk "Michelin Selected Restaurants" ceļvedī iekļauta "Tauro", "Zoltners", "Mo", "3 pavāri", "Whitehouse", "36.līnija", "John", "COD", "Le Dome", "Chef's Corner", "Barents Coctails & Seafood", "Barents", "Aqua Luna", "Entresol", "Ferma", "Neiburgs", "Tails", "H.E.Vanadziņš", "Akustika", "KEST" un "Riviera".

Apbalvojumus "Bib Gourmand", kurus piešķir restorāniem, kas piedāvā lielisku ēdienu par pieejamu cenu, saglabā pērn ieguvušie restorāni - "Snatch", "Shōyu" un "Milda".

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu