Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Nosaukti labākie restorāni un sadalītas zvaigznes: uzzini, kuri restorāni iekļuvuši "Michelin" 2025.gada ceļvedī (3)

Foto: Publicitātes foto

Jauna MICHELIN zvaigzne un pieci jauni restorāni iekļauti 2025. gada MICHELIN ceļvedī. Uzzini, kuri tie ir!

Tiek piešķirta viena jauna MICHELIN zvaigzne

MICHELIN zvaigznes tiek piešķirtas restorāniem, kas piedāvā izcilu ēdienu gatavošanu, ņemot vērā piecus universālus kritērijus: sastāvdaļu kvalitāti, garšu harmoniju, tehnikas meistarību, šefpavāra personību, kas izpaužas viņa virtuvē, un, kas ir tikpat svarīgi, konsekvenci gan visā ēdienkartē, gan laika ritējumā.

Resotrāns JOHN Chef's Hall Rīgā iekļūst restorānu izlasē ar vienu MICHELIN zvaigzni, kas ir ievērojams sasniegums. Tā ir neliela vieta ar četriem galdiņiem un desmit vietām, kas atrodas blakus jau pērn MICHELIN ceļvedī iekļautajam restorānam JOHN viesnīcā A22 Hotel. No restorāna telpas viesiem paveras skats uz virtuvi, piedāvājot iespēju vērot kā izcilu šefpavāru vadībā top ēdieni, kas atspoguļo vietējās garšas un gadalaikus. Gatavošanas process ir mūsdienīgs un vietām arī rotaļīgs, bet ēdienu garša – nevainojama, jo visas sastāvdaļas tiek izmantotas ar vienlīdz lielu cieņu un izpratni. Šefpavāri paši pasniedz un izklāsta ēdienu sastāvdaļas, iesakot piemeklētu vīnu izlasi. Par MICHELIN inspektoriem labi parūpējās draudzīgs kolektīvs, un viņiem īpaši garšoja sālītā līdaka ar gurķi, dilles emulsiju un rabarberiem, kā arī pagatavotas zemenes trīs dažādos veidos ar citronverbēnas saldējumu.

JOHN Chef's Hall pievienojas restorānam Max Cekot Kitchen, kas arī šogad saglabā vienu MICHELIN zvaigzni. Šīs izmeklētās vietas īpašnieks Maksims Cekots iepazīstina ar Latvijas kulināro mantojumu, vienlaikus apvienojot daudzus dažādus elementus radošā pārsteiguma ēdienkartē. MICHELIN inspektoriem patīk, ka Maksims izmanto pašmāju izcelsmes sastāvdaļas un daudzu ēdienu gatavošanu noslēdz pie galdiņa, radot iespēju iesaistīt apmeklētājus un savstarpēji mijiedarboties.

Galvenajai izlasei ir pievienoti pieci jauni restorāni:

"B7", "BABO", "LOWINE", "Seasons", "Stage 22". 

Visi Bib Gourmand restorāni saglabā savus apbalvojumus

Bib Gourmand apbalvojums izceļ restorānus, kas piedāvā labas kvalitātes ēdienus par lielisku cenu. 2025. gadā visi trīs restorāni, kas iepriekš ieguvuši Bib Gourmand balvu, saglabāja savu apbalvojumu. Tie atrodas Rīgā un katrs piedāvā kaut ko unikālu un atšķirīgu.

Milda ir neuzkrītošs restorāns ar sirsnīgu apkalpošanu un lielisku ēdienkarti. Šeit dominē Latvijas un kaimiņos esošās Lietuvas tradicionālās receptes, tomēr ēdieniem ir viegls, mūsdienīgs akcents un laikmetīgs noformējums. Knēdeļi – vai tie būtu latviešu pelmeņi, vai lietuviešu cepelīni – ir īsts hits.

Shōyu ir mazs veikaliņš, kurā pasniedz klasiskus ramen ēdienus ar pašgatavotām nūdelēm, bagātīgu, aromātisku buljonu un dažādām piedevām. Pieejamas arī rīsu bļodas un uzkodas, ar kurām lieliski var dalīties. Apkalpošana ir laipna, un telpā valda patīkams rosīgums.

Snatch pilnveido Rīgas Bib Gourmand trio. Ar logiem no grīdas līdz griestiem un mākslīgi veidotu industriālo stilu tā ir viena no galvaspilsētas stilīgākajām vietām. Autentiskā itāļu virtuvē tiek piedāvātas brīnišķīgas pašgatavotas pastas, restorāna personāls ir enerģisks un dzīvespriecīgs, bet optimistisko noskaņu veicina uzmundrinošs mūzikas pavadījums un pēc pasūtījuma veidots kokteiļu klāsts.

Viens restorāns novērtēts ar MICHELIN Zaļo zvaigzni

Ar MICHELIN Zaļo zvaigzni MICHELIN ceļveža izlasē tiek izcelti restorāni, kas ir nozares līderi attiecībā uz ilgtspējīgas gastronomijas praksi. Šie restorāni piedāvā ēdienus, kuros kulinārijas izcilība apvienota ar teicamu, videi draudzīgu attieksmi. Tie ir iedvesmas avots gan kaislīgiem gardēžiem, gan viesmīlības nozarei kopumā.

Pavāru māja bija pirmais Latvijas restorāns, kuram pagājušajā gadā tika piešķirta MICHELIN Zaļā zvaigzne un tas saglabā savu atzinību arī 2025. gada ceļvedī. Restorāna ēdienkartē tiek izmantoti produkti, kas ir pieejami konkrētajā dienā. Pateicoties pašu ierīkotajām dobēm un pārtikas sagādes braucieniem, restorāna virtuve tiek nodrošināta ar dārzeņiem un garšaugiem, bet pārējie produkti tiek iepirkti no vietējiem piegādātājiem. Pirms maltītes baudīšanas viesi tiek aicināti atpūsties arī skaistajā dabas vērošanas dārzā - vietā, kur apsēsties, klausīties un vērot.

2025. gada MICHELIN ceļveža Latvijas restorānu izlase īsumā

Kopā ieteikts 31 restorāns, no kuriem 6 ir jauni, tostarp:

  • 2 restorāni ar vienu MICHELIN zvaigzni, no kuriem 1 ir jauns 
  • 3 MICHELIN Bib Gourmand restorāni.
  • 1 restorāns ar MICHELIN Zaļo zvaigzni.

Ieteikto restorānu saraksts (saraksts bez "Bib Gourmand" un Michelin zvaigznes saņēmējiem): "3 Chefs", "36.Line","Akustika", "B7 (jauns)", "BABO" (jauns), "Barents", "Barents Cocktail & Seafood Bar", "Chef's Corner", "COD", "Entresol", "Ferma", "H.E. Vanadziņš", "JOHN", "Kest", "Le Dome", "LOWINE" (jauns), "MO", "Neiburgs", "Pavāru māja", "Riviera", "Seasons" (jauns), "Stage 22" (jauns), "Tails", "TAURO", "Whitehouse", "ZOLTNERS".

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu