Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Gordons Remzijs atklāj izplatītu kļūdu, ko regulāri pieļaujam, gatavojot pastu

Gordons Remzijs.
Gordons Remzijs. Foto: Sterling Munksgard/Shutterstock.com

Gordons Remzijs var patikt un var nepatikt, bet šaubu nav, ka virkne viņa padomu ir vērā ņemami, lai uzlabotu savas kulinārās prasmes. Šoreiz viņš min divas klasiskas kļūdas, kuras pieļaujam, gatavojot pastu jeb, kā mums labprātāk patīk to dēvēt, – makaronus.

Lielākā daļa mājas pavāru izvāra makaronus un pēc tam tos nokāš caurdurī, taču tas nav ieteicams, tāpat kā spageti salaušana pirms likšanas katlā vai makaronu skalošana. Savā YouTube kanālā

Remzijs mudina mājas pavārus tikai daļēji notecināt makaronus un pēc tam pabeigt tos gatavot pannā ar mērci. Tas ļauj mērcei iekļūt nūdelēs un pastiprināt garšu.

Īsā video Remzijs mudina tikai daļēji makaroniem notecināt ūdeni un tad uzreiz tos likt pannā, kurā jau esi sagatavojis mērci vai dārzeņus, vai gaļu. Šī vienkāršā darbība ļauj mērcei un garšām no pannas iekļūt pastā un padara maltītes garšu izteiksmīgāku.

Tāpat mērcei var pievienot nedaudz ūdens no katla, kurā vārīta pasta, tas mērci padarīs tumīgāku, pateicoties cietei, kas tur nokļuvusi no pastas.

No katla uzreiz uz pannu – šādi dara pats pavārs un iesaka arī citiem. Te palīgā nāks virtuves stangas vai pastas karote. Tikai esi piesardzīgs, no pastas vēl pilēs verdošs ūdens, – neapplaucējies. 

Otra kļūda, uz kuru šefpavārs norāda, ir visu makaronu pārlikšana pannā. Tādējādi iespējams izjaukt līdzsvaru, kas paredz, ka pasta nedrīkst nomākt mērci vai būt tik daudz, ka starp pastas kārtām nav iespējams atrast ne dārzeņus, ne gaļu, atkarībā no tā, ko esi gatavojis.

Gordons Remzijs iesaka

pastu no katla pannā likt pa daļām, samaisot, lai var novērtēt kopējo situāciju un nepieciešamību pievienot vēl vai tieši pretēji – nepievienot.

Ņem vērā, ka jādarbojas ātri, lai rezultāts necieš no pārvārītas pastas, jo tā daļa, kas gaida savu kārtu katlā, turpina gatavoties.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu