Ķirbi vai nu nīst, vai mīl, jo vienaldzīgo šai zelta ogai nav. Tie, kuri apgalvo, ka ķirbi neēd, nav devuši tam iespēju. Ar vienu reizi un pagaršošanu nepietiek. Katram ķirbim ir savs raksturs, sava garša un savs virsuzdevums. Kurš ķirbis piemērotākais zupām, bet kurš desertiem? Kuru ķirbi marinēt, bet kuru nograuzt svaigu?

Ilze Venterzute, z/s saimniecības “Kliblapsas” saimniece un ķirbju advokāte ar 15 gadu stāžu, par šo zelta ogu var stāstīt bez pauzēm. Viņa zina, ko no katra ķirbja var sagaidīt un kur vislabāk to lietot.

“Savu ķirbi var atrast katrs, jo tiem ir dažādi raksturi. Viens miltaināks, cits sulīgāks, viens riekstaināks, cits saldāks,” saka Ilze un rindā nostāda visus puikas, tā viņa sauc savus ķirbjus, ar katru iepazīstinot un pastāstot, ko no katra vislabāk pagatavot.