Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Bez mokošās graizīšanas: vienkāršākais veids, kā sagatavot cidonijas ar cukuru ziemai

Raksta foto
Foto: PhotoRK/Shutterstock

Klasiski, lai iegūtu gardu cidoniju sīrupu, dzeltenos augļus griežam šķēlēs un pārberam ar krietnu devu cukura. Bet katrs, kas ticis pie cidoniju griešanas, labi zina, ka tā nav nekāda pastaiga pļavā un darbiņš prasa gan spēku, gan pacietību.

Atjautīgi prāti ir raduši veidu, kā procesu padarīt ievērojami vienkāršāku, rezultātu saglabājot gardu un vērtīgu.  

Izrādās, izvairīties no kaitinošās cidoniju graizīšanas procedūras var pavisam vienkārši -

cietos augļus sarīvējot, samaļot vai sablendējot, turklāt ar visām sēkliņām.

Darbu gaita

Vispirms cidonijas kārtīgi nomazgā, ja nepieciešams, noberžot ar sūklīti.

Tad tās sasmalcina, izvēloties sev tīkamāko un ērtāko ierīci: rīvi, virtuves kombainu vai pat veco labo gaļas mašīnu.

Iegūto cidoniju masu pilda vēlamā lieluma tīrās burciņās, pamīšus ar cukura kārtām, raugoties lai cidoniju masas un cukura attiecība būtu 1:1 un virsējā būtu cukura kārta.

Sasmalcināto masu var arī bērt lielākā traukā, pievienot cukuru (1:1), apmaisīt, atstāt uz nakti un pildīt burkās nākamajā dienā.

Aizskrūvē burkas ar iepriekš ar verdošu ūdeni pārlietiem vāciņiem un uzglabā ledusskapī vai citā tumšā, vēsā vietā, izmantojot pēc nepieciešamības, aromātiskajā un vitamīniem bagātajā sīrupā peldošās cidonijas pievienojot karstajiem dzērieniem, kūku krēmiem, lejot pāri brokastu pankūkām un priecājoties par izcilo garšu.

Raksta foto
Foto: Shutterstock

Veseli ēduši!

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu