Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Šefpavāres īsais kurss, kā cept baklažānu tā, lai ir garšīgs

Raksta foto
Foto: vlasna/Shutterstock.com

Runājot par baklažānu, būtiskāk par to, ar kādām garšvielām izlem to pagatavot vai ar kādām piedevām pasniegt, ir dārzeņa sagatavošana pirms cepšanas.

Lai baklažāns būtu garšīgs nevis sīvs, ir svarīgi to pirms termiskas apstrādes pareizi sagatavot. Raidījumā "Šefu gaidījāt?" šefpavāre Ina Poliščenko norāda, ka gardam baklažānam ir nepieciešams sāls un laiks.

Tieši sāls no violetā dārzeņa izvelk šķidrumu, kas to padara sīvu un rada daudziem iespaidu, ka tas nav garšīgs dārzenis.

Baklažāns pēc sagriešanas vai sarūtošanas, ja tiek ceptas tā puses,

jāapber ar sāli un jāatstāj brīdi atsuloties. 

Ne mazāk svarīga darbība, kā sulas izvilkšana no dārzeņa, ir tā nosusināšana.

Ja tas netiek izdarīts, process veltīgs.

Vairāk skaties raidījuma sižetā:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu