Siguldas novada vēsturiskais restorāns "Sēnīte" jau gandrīz gadu atrodas uzņēmuma "Latvian Catering Company" pārvaldībā. Jaunie īpašnieki, iegādājoties restorānu, jau sākotnēji pauda vēlmi atjaunot tā darbību.
Piemēram, šoruden tika īstenota ideja par "Sēņu svētkiem".
Foto: Pie vēsturiskā restorāna "Sēnīte" atzīmē sēņu svētkus
"Ideja radās jau apmēram pirms gada, kad iegādājos šo vietu. Jūnijā organizējām bijušo "Sēnītes" darbinieku saietu, kurā dalījās savās pieredzēs. Ja tagad ir modē piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs, tad viņi devās kolektīvi sēņot, piemēram, uz Piebalgu vai citām vietām. Savākto sēņu guvumu viņi nodeva restorānam, kur tās tika pārstrādātas un izmantotas ēdienos.
Man radās doma: ja "Sēnītes" bijušie darbinieki bija prasmīgi sēņotāji, arī apkārtnē ir daudz šīs nodarbes cienītāju. Latvijā kopumā sēņošanas tradīcijas ir ļoti stipras, tāpēc šķita – kāpēc gan nepamēģināt?
Iespējams, šis pirmais mēģinājums varētu būt tikai sākums un nākotnē viss izdosies vēl labāk," "ReTV Ziņām" stāsta "Latvian Catering Company" īpašnieks Rolands Zujevičs.
Sēņu svētkos piedalījās mikoloģes no Latvijas Nacionālā dabas muzeja, kā arī Lielās Latvijas sēņu grāmatas autores Inita Dāniele un Diāna Meiere. Pasākuma programmā bija dižāko sēņu apbalvošana vairākās nominācijās, konkurss "Mis un Misters sēņotājs", sēņotāju stāstu stāstīšana, kā arī kopīgas beku mērces gatavošana, taču ne viss ritēja pēc plāna.