Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Latvieši radījuši jaunumu kulinārijas pasaulē, kas atzinīgi novērtēts ārvalstīs

Foto: Publicitātes foto

Latvijas restorānu grupa "Resto-Rātors" radījusi jaunumu kulinārijas pasaulē – "Nori Line". Koncepcijas pamatā ir kraukšķīgā nori čaumala. 

Galvenā "Nori Line" sastāvdaļa ir kraukšķīgā nori čaula. Nori ir plānas, kaltētas jūraszāles, ko tradicionāli izmanto suši pagatavošanā, taču šajā gadījumā nori čaula ir padarīta kraukšķīga, to apcepot un žāvējot. Šādi tiek radīts īpašs apvalks jeb čaula, ko izmanto kā pamatni dažādiem pildījumiem, piemēram, lasim un mērcēm.

Foto: Publicitātes foto

Pateicoties jaunajam konceptam, restorāns šogad bija viens no ēdinātājiem prestižās Kembridžas Universitātes studiju gada noslēguma viesībās "May Ball", priecējot 400 pasākuma viesus ar "Nori Line", par kuru jau saņemta atzinība daudzviet pasaulē.

Latvijas restorānam dalība šāda mēroga pasākumā vērtējama kā būtisks panākums, turklāt no universitātes saņemts arī pateicības raksts par augsto kvalitāti un aicinājums sniegt pakalpojumus arī 2025. gadā.

“Kembridžas Universitātes pārstāvji bija nogaršojuši mūsu “Nori Line”, un koncepts bija atstājis tik labu iespaidu, ka saņēmām uzaicinājumu tos gatavot arī balles viesiem Gonvila un Kaija (Gonville and Caius) koledžā. Ņemot vērā, ka pasākumā bija aptuveni 400 viesu, pagatavojām 1600 “Nori Line” porcijas, un ar gandarījumu varu teikt, ka bijām pieprasītākie ēdinātāji pasākumā. Šis bija jau otrais gads, kad tikām aicināti gatavot viesiem šo ēdienu, un sadarbība ar universitāti turpināsies arī nākamgad,” stāsta koncepcijas autors un “Resto-Rātora” dibinātājs Viktors Ravdive.

"Esam gandarīti, ka Latvijas restorānu veikums tiek novērtēts arī šāda mēroga pasākumos. Tas vēlreiz apliecina, ka mūsu restorānu piedāvājums ir ne tikai kvalitatīvs, bet arī mūsdienīgs un novatorisks," piebilst V.Ravdive.

Unikālā koncepcija piedzīvo strauju popularitāti arī ārpus Latvijas, tās autors Viktors Ravdive zīmolu patentējis vairākās valstīs, tostarp Ķīnā un Lielbritānijā. “Nori Line” iespējams nogaršot arī Latvijā.

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu