Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Tradicionālie Nēģu svētki Carnikavā jau šonedēļ

Nēģi.
Nēģi. Foto: publicitātes

Šo sestdien, 24. augustā, Carnikavā norisināsies ikgadējie tik ļoti iecienītie Nēģu svētki. Neiztikt bez tradicionālās nēģu zupas, citiem gardumiem un, protams, plašas izklaides programmas. 

Pirmās aktivitātes sāksies jau plkst. 10.00 ar svētku gadatirgu un atrakcijām Jūras ielā un Carnikavas parkā, kā arī izbraucieniem ar laivām, kas pie Carnikavas Novadpētniecības centra (Jomas ielā 7) notiks no plkst. 10.00 līdz 16.00. Novadpētniecības centrā notiks arī izstādes "Ieskats zvejnieku ikdienā" atklāšana (12.00), sarunas ar zinātniekiem, nēģu izzinātājiem un entuziastiem (13.00 – 16.00), kā arī radošās darbnīcas "Izveido savu nēģi".

Pārējās aktivitātes sāksies no plkst. 11.00. Atjaunotajā Carnikavas stadionā (Smilšu ielā 1) tiks noskaidroti uzvarētāji 3x3 ielu basketbolā, pludmales volejbolā, florbolā un zolītē, savukārt pie Carnikavas Informācijas centra (Rīgas ielā 16) varēs piedalīties aizraujošā un izklaidējošā orientēšanās spēlē "Pa zvejnieku pēdām".

Viens no svētku centrālajiem notikumiem, protams, būs Nēģu zupas gatavošana, ko ikviens svētku viesis par ziedojumiem varēs nobaudīt ap plkst. 14.00 – 15.00. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad visi savāktie līdzekļi tiks novirzīti Ukrainas atbalstam.

Muzikālo noskaņu, kā ierasts, varēs baudīt gan Carnikavas parkā, gan Gaujmalā (Atpūtas ielā 20). Carnikavas parkā uzstāsies DJ Mareks, Krista Evandželīna, "Baltie lāči" un Dainis Skutelis, "Super Trouper" un Mārtiņš Kanters ar grupu, notiks arī bērnu vokālo ansambļu koncerts, izrāde bērniem "Ķepaiņiem pa pēdām" un deju uzvedums "Zaļumballe". Savukārt Gaujmalā plkst. 14.00 uz skatuves kāps leģendārā grupa "Pērkons", kam sekos Grētas, Katō, "Riga Reggae", "Singapūras Satīna", "Labvēlīgā tipa" un dueta "Duo Drumtastic" (DJ Jānis Kozlovskis un bundzinieks Artūrs Strautmanis) koncerti. Muzikālo programmu jau pēc pusnakts noslēgs DJ Jānis Kozlovskis.

NĒĢU SVĒTKU PROGRAMMA:

JŪRAS IELĀ UN CARNIKAVAS PARKĀ

10.00 Gadatirgus un atrakcijas

CARNIKAVAS NOVADPĒTNIECĪBAS CENTRĀ (Jomas ielā 7)

10.00 Izbraucieni ar zvejnieku laivām

12.00 Izstādes "Ieskats zvejnieku ikdienā" atklāšana

12.00 Radošās darbnīcas "Izveido savu nēģi"

13.00 Sarunas ar zinātniekiem, nēģu izzinātājiem un pētniekiem. Sarunā piedalīsies zinātniskā institūta "Bior" pētnieki Patrīcija Raibarte un Kaspars Abersons, tradīciju pētnieki no Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta Latviešu folkloras krātuves Sandis Laime, Rita Grinvalde un Elīna Gailīte, ēdiena kultūras pētniece un gastronomijas vēstniece Dr. art. Astra Spalvēna, biedrības "Jūras Zeme" valdes loceklis Āris Adlers un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra zivsaimniecības eksperts Jānis Kravalis.

TŪRISMA INFORMĀCIJAS CENTRĀ (Rīgas ielā 16)

11.00 Orientēšanās spēle visai ģimenei "Pa zvejnieku pēdām". Spēle norisināsies divos posmos – pa sauszemi (kājām) un pa ūdeni (ar SUP dēli vai ar laivu). Dalībniekiem, izmantojot karti, būs jāatrod kontrolpunkti un tiem atbilstošais fotoattēls.

CARNIKAVAS STADIONĀ (Smilšu ielā 1)

11.00 Sporta aktivitātes (3x3 basketbols, pludmales volejbols, florbols, zolīte)

CARNIKAVAS PARKĀ (Zvejnieku ielā 3)

DJ Mareks

11.00 Krista Evandželīna

12.00 Bērnu vokālo ansambļu koncerts

13.30 Izrāde bērniem "Ķepaiņiem pa pēdām"

15.00 Deju uzvedums "Zaļumballe"

17.00 "Baltie lāči" un Dainis Skutelis

19.00 "Super Trouper" (Matīss Žilinskis, Kristens Kupčs, Toms Kursītis, Jurģis Lipskis, Paula Saija, Una Daniela un Linn)

21.00 Mārtiņš Kanters ar grupu

GAUJMALĀ (Atpūtas ielā 20)

DJ Plastic

14.00 "Pērkons"

16.00 Grēta

17.00 Katō

18.00 "Riga Reggae"

20.00 "Singapūras Satīns"

22.00 "Labvēlīgais tips"

00.00 "Duo Drumtastic" (DJ Jānis Kozlovskis un Artūrs Strautmanis)

01.00 DJ Jānis Kozlovskis

Iedzīvotājiem un svētku viesiem būs jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem. No 24. augusta plkst. 6.00 līdz 25. augusta plkst. 6.00 būs slēgta satiksme Atpūtas ielā (posmā no Zvejnieku ielas līdz Atpūtas ielai 20), bet no plkst. 6.00 līdz 0.00 slēgta satiksme Jūras ielā (posmā no Rīgas ielas līdz Nākotnes ielai).

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu