Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Ar korķi pret drozofilām: metode, ko izmantot cīņā ar augļu mušiņām

Foto: nechaevkon/Shutterstock.com

Maz ticams, ka ir kāds, kurš nekad, nekad nav sastapies ar ar drozofilām jeb augļu mušiņām. Mazas, parādās šķietami no nekurienes un strauji kļūst arvien vairāk un vairāk, līdz istabā manāms jau mušiņu mākonis. Un kur viņas parasti mitinās? Pareizi – uz augļiem vai dārzeņiem, kas atstāti kaut kur istabā vai virtuvē.

Protams, apgalvojums, ka drozofilas parādās no nekurienes, ir tēlains, jo fakts, ka tās dēvē arī par augļu mušiņām, nav gluži nejaušs, jo tieši augļu un dārzeņu sulas tās visvairāk piesaista. Bet, kas svarīgi, - ne svaigu; tieši tādu, kas jau pastāvējuši un pat sākuši bojāties.

Kā no tām izvairīties? 

Vispirms vajadzētu parūpēties par to, lai vaļējos traukos ilgstoši nestāv augļi, ogas un dārzeņi, jo tie gana ātri bojājas un veicina ideālu vidi šo mušiņu dzīvei.

Bet vēl var izmantot citas metodes.

Piemēram, tomātus nav ieteicams glabāt ledusskapī, lai tie nezaudētu garšu. Bet siltā telpā tie ātrāk bojājas. Tomēr, lai pie pirmajām pazīmēm virs jau tiem nelido mušiņu mākonis, vietnē "X" ar pārbaudītu metodi dalījusies lietotāja ar segvārdu Nenormamma. 

Šo metodi viņa ir atklājusi vietnē "TikTok", pārbaudījusi un atzinusi par iedarbīgu, tāpēc iesaka arī citiem. Atliek vien sarūpēt korķi un salikt traukos, kuros glabā augļus un dārzeņus.

Runa ir tieši par dabisku materiālu no korķozola. Kā pie ieraksta norāda kāds komentētājs, šādu vīna pudeļu korķu pie rokas nav bijis, bet talkā nākuši korķa paliktņi krūzēm: "Saliku dārzeņu un augļu traukos. Nevienas mušiņas! Paldies!" 

Kāda cita komentētāja norāda, ka mušiņu atbaidīšanai noder arī bazilika lapiņas.

Ar humoru korķa ieteikumam piegājis Gunārs R., norādot – ja no vīna pudeles izņems korķi un to sagriezīs, tad visas mušiņas salīdīs pudelē un sabojās vīnu. 

Kādas ir tavas metodes? Padalies, rakstot komentārā!

Lai bagātīgs augļu un dārzeņu laiks, bet brīvs no kaitinošām mušiņām!

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu