Tie, kuru ikdienas ēdienkartē biežs viesis ir Ķīnas kāposts, ļoti iespējams, būs pamanījuši, ka šobrīd veikalos to iegādāties nav iespējams. Kāds teiks, ka tā jau nav nekāda problēma, jo ir arī citi kāposti un lapu salāti. Jā un nē. Protams, allaž varam meklēt alternatīvas, un tomēr, ja esam pieraduši pie kaut kā konkrēta, rodas jautājums – kur tas ir pazudis.

Saņēmām ziņu no mūsu lasītājas, ka cerībā pagatavot savus iecienītos salātus, kuru pamatsastāvdaļa ir Ķīnas kāposts, nācies apstaigāt vairākus veikalus un secināt, ka Ķīnas kāposti pēkšņi pazuduši.

Arī mēs pagājušās nedēļas izskaņā devāmies uz vairākiem "Rimi" un "Maxima" veikaliem, lai pārbaudītu situāciju, un patiesi – nekā. Vienā no veikaliem gan atradām divas kāposta galviņas, kas šķiet plauktā stāvējušas jau vairākas dienas, bet no pilnas Ķīnas kāposta dārzeņu kastes, kur vari izvēlēties, kurš nu vairāk tīk, – ne ziņas, ne miņas. Kur tie pēkšņi pazuduši?

Sazinājāmies ar "Maxima Latvija" un "Rimi Latvia" pārstāvjiem, lai noskaidrotu, kur pazuduši šie konkrētie kāposti un vai tos vēl redzēsim veikalu plauktos.