Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Zaļie makaroni tieši no dobes bez kripatas miltu jeb kabaču penne

Foto: Ekrānuzņēmums no Instagram.com/novadagarsa, Receptes.lv kolāža

Kabaci gribi? Viens no populārākajiem vasaras jautājumiem, kad sākusies kabaču raža. Ēdami ir ne tikai paši kabači. Jau iemīļota delikatese ir kabaču ziedi, bet vai zināji, ka no kabaču lapu kātiem ir iespējams pagatavot makaronus? 

Vai zini, kas ir pasta penne? Tie ir cilindriskas formas makaroni, kuru gali ir nogriezti slīpā leņķī. Un

tādus, bez kripatas miltu, vari pagatavot no kabaču lapu kātiem!

Ar kabaču sezonai ļoti piestāvošu un kulinārijas apvāršņus paplašinošu recepti savos sociālo tīklu kontos dalījusies "Novada garša".

Lai pagatavotu zaļo dārzeņu penne, tev būs vajadzīgi kabaču lapu kāti. Tos nomazgā, slīpi sagriez makaronu izmēra gabalos, ja nepieciešams, novelc ārējo miziņu un liec vārīties sālsūdenī. Cik ilgi? Lai kāti kļūst mīkstāki, bet nezaudē formu.

Kā pasniegt? Ar kādu gardu krējuma vai siera mērci.

Pagatavošanas gaitu skaties video:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu