Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Vienkāršs veids, kā notīrīt grila iesmus bez speciāliem palīglīdzekļiem

Šašliks uz iesmiem. Ilustratīvs attēls.
Šašliks uz iesmiem. Ilustratīvs attēls. Foto: kudla/Shutterstock.com

Kārtīgs grilētājs allaž parūpēsies par to, lai grils un visas grilēšanai nepieciešamās lietas ir tīras un gatavas lietošanai, bet ne vienmēr pašam savs aprīkojums ir pie rokas. Ko darīt, ja jācep gaļa vai kāds dārzenis uz iesma, iesmi ne tuvu nav tie tīrākie, bet nav neviena speciāla līdzekļa, lai tos notīrītu? Ir variants!

Katrs varam nonākt situācijā, kad atrodamies pļavas vidū, kādā kempingā, kur teikts, ka grils un iesmi pieejami, bet uz vietas saprotam, ka iepriekšējais lietotājs nav tos sakopis. Un, ak, tavu skādi, drāšu birstes ar nav pie rokas, lai veiktu fiksos tīrīšanas darbus. Ko iesākt?

Ja vien tuvumā ir brīvs zemes vai grants laukumiņš, uzdevums ir izpildāms un vismaz lielākā netīrumu daļa no iesmiem tiks notraukta. 

Lai sāktu tīrīšanu, būs jāiekur uguns un visas nenotīrītās ēdienu paliekas uz iesmiem kārtīgi jāapdedzina.

Tad karsto iesmu vairākas reizes iedur zemē vai grantī, lai tā kā skrubis notīra pārogļotās ēdienu paliekas. 

Tad atliek iesmu kārtīgi noskalot, lai nav šašliks ar zemes piedevu, un viss – gatavs grilēšanai.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti