Risinājums: Cep pankūkas vidējā temperatūrā, kārtīgi uzkarsētās taukvielās.
Pārbaudi eļļas karstumu, iemetot tajā nelielu baltmaizes gabaliņu – tam vajadzētu uzreiz sākt čurkstēt un cepties, bet tas nedrīkst pārāk ātri brūnēt.
Nepareizi sarīvēti kartupeļi
Kļūda: Ja izvēlēsies nepareizo kartupeļu rīvēšanas veidu, netiksi pie vēlamā rezultāta.
Risinājums: Kartupeļi pankūkām var tikt sarīvēti dažādos veidos – tas ir lielā mērā atkarīgs no rezultāta, ko vēlies panākt. Galvenais izvēlēties īsto, lai nenāktos vilies.
Jāņem vērā, ka malki sarīvētas kartupeļu pankūkas būs mīkstākas un viendabīgākas, bet rupjā rīve ļaus sasniegt kraukšķīgo malu efektu, kas atgādina frī kartupeļus.
Pārāk daudz pankūku pannā vienlaicīgi
Kļūda: Vienlaikus pannā cepot pārāk daudz kartupeļu pankūku, rezultātā tās cepsies pārāk lēni un uzsūks daudz eļļas.
Risinājums: Lai nodrošinātu vienmērīgi izceptas, zeltainas pankūciņas, tās ir jāliek pannā drošā attālumā vienu no otras, nodrošinot, lai pa vidu paliek spraugas un eļļa strauji nezaudē temperatūru
Nepievilcīga krāsa
Kļūda: Svaigi sarīvēti kartupeļi ar laiku kļūst pelēki, reizēm pat zilgani, un šis nepievilcīgais tonis saglabājas arī izceptām pankūkām.
Risinājums: Lai izvairītos no kartupeļu krāsas maiņas, mizo un rīvē kartupeļus, lieki nevilcinot laiku. Masai vari pierīvēt arī kādu sīpolu – tas neļaus tai kļūt tumšai un pēc cepšanas piešķirs pankūkām ļoti patīkamas garšas nianses.
Ja neesi sīpolu cienītājs, pievieno masai kādu karoti skābā krējuma - arī tas neļaus kartupeļiem ātri palikt tumšiem.
Par maz garšvielu
Kļūda: Aizmirstot pievienot sāli un piparus, pankūkas var būt garšas ziņā neizteiksmīgas.
Risinājums: Rīvēto kartupeļu masai pievieno sāli un piparus pēc garšas, un, ja vēlies, vari pievienot arī citas garšvielas vai kapātus zaļumus un garšaugus, piemēram, ķiplokus, sīpolus, dillītes vai pierīvēt nedaudz sīpola vai gabaliņu siera.
Sekojot šiem padomiem, tu itin vienkārši varēsi izvairīties no izplatītām kļūdām un pagatavot tiešām garšīgas un kraukšķīgas kartupeļu pankūciņas.