Vieglākai gada 27. nedēļai: receptes darba dienu vakariņām

Receptes.lv
Foto: Shutterstock.com, Receptes.lv lasītājs, Receptes.lv kolāža

Vai jautājums "Ko šodien gatavot?" ir biežs viesis arī tavās mājās? Nebēdā, tu neesi tāds viens. Mēs palīdzēsim izdomāt. Ik svētdienu apkoposim dažas idejas, kuras var nākt talkā gaidāmās nedēļas ēdienkartes plānošanā.

Ēšanas paradumi dažādās ģimenēs atšķiras, iemesli tam var būt dažādi – ieradumi, dažādas diētas, produktu nepanesamības, vienkārši garšo-negaršo, tāpēc aicinām, apskatot receptes, neaizmirst par radošumu – daudzi ēdieni ir vairāk vai mazāk pielāgojami ģimenes vajadzībām un gaumēm, tāpēc smelies idejas un lai vieglāka nedēļa!

Izmanto dārzeņu daudzveidību

Viena no lietām ar ko saskaras daudzas ģimenes, ir maltīšu atkārtošanās – katru nedēļu makaroni ar malto gaļu, katru nedēļu kotletes vai frikadeļu zupa. Laikā, kad svaigi dārzeņi ir par daudz pieejamāku cenu un arvien vairāk ir vietējo labumu, tas ir jāizmanto. Kabaču laiks uzņem apgriezienus, to vari likt kā sacepumos, tā pankūkās un arī ieslēpt kotletēs.

Zupas – arī izmantojot sezonas labumus

Ēd gurķus salātos

Gurķi piestāv salātiem, un salātiem piestāv gurķi. Ja kādā dienā ir paredzēts kāds ēdiens, kuru kārojas papildināt ar svaigākiem salātiem, dod priekšroku gurķiem, jo tie šobrīd ir patiesi gardi.

Zemenes un ķirši ir topā!

Kā gan bez kāda kāruma?!

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu