Vai būs panākts mierizlīgums? Ieskaties, kā Esplanādē auksto zupu dalīja un degustēja

29.jūnijā kulinārijas blogeris Rojs Puķe jeb Pipars kopā ar digitālā satura veidotājiem Armandu Jaunzemu un Jāni Krīvēnu jeb Krivenchy Esplanādē pulcēja iedzīvotājus uz Latvijas aukstās zupas degustāciju. 

Par auksto zupu latvieši un lietuvieši šķēpus lauž jau sen. Jāsaka gan, ka auksto zupu gatavošana atšķiras šeit un Lietuvā, jo, piemēram, Lietuvā aukstās zupai klāt allaž pasniedz vārītus kartupeļus, savukārt, latvietis zupā mēdz likt desu (tiesa, par desas pievienošanu vai nepievienošu mēs paši savā starpā laužam šķēpus).

Esplanādē aizvadītā pasākuma mērķis, kā norāda organizatori, bija panākt abu valstu kulinārijas cepiena mierizlīgumu, demonstrējot, ka aukstā zupa pieder cilvēkiem un tā vienlīdz labi garšo kā Lietuvā, tā arī Latvijā.

Ieskaties pasākuma norisē:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu