:format(webp)/nginx/o/2024/06/25/16178021t1h5fbf.jpg)
Mijoties saulei un lietum, esam aizvadījuši gada īsāko nakti un nosvinējuši Jāņus. Kam nav sācies atvaļinājums, tas atgriežas ikdienas gaitās un ēšana nekur nepazūd, tāpat arī plānošana. "Ko šodien gatavot?" Apkopojām idejas, lai vieglāka plānošana.
Mijoties saulei un lietum, esam aizvadījuši gada īsāko nakti un nosvinējuši Jāņus. Kam nav sācies atvaļinājums, tas atgriežas ikdienas gaitās un ēšana nekur nepazūd, tāpat arī plānošana. "Ko šodien gatavot?" Apkopojām idejas, lai vieglāka plānošana.
Laiciņš šonedēļ solās būt izteikti vasarīgs un karsts, tāpēc maltītes mēģinām pielāgot lai sanāk mazāk darboties pie plīts, bet vairāk būt svaigā gaisā.
Ēšanas paradumi dažādās ģimenēs atšķiras, iemesli tam var būt dažādi – ieradumi, dažādas diētas, produktu nepanesamība, vienkārši garšo-negaršo, tāpēc aicinām, apskatot receptes, neaizmirst par radošumu – daudzi ēdieni ir vairāk vai mazāk pielāgojami ģimenes vajadzībām un gaumēm, tāpēc smelies idejas un lai vieglāka nedēļa!
Lai arī daudzos dārzos vēl kabaču raža jāpagaida, lielveikalos un tirgos tie ir nopērkami un kabacis kā allaž garšo izcili. Ar gaļu vai bez tās – katrs pēc savas gaumes un patikas, jo variantu ir daudz.
Laiciņš solās būt vasarīgs un karsts, tāpēc varam atgriezties pie auksto zupu baudīšanas.
Uz grila vai krāsnī var pagatavot gaļu vai zivi un baudīt to kopā ar svaigiem salātiem – vasaras karstumā lieliska izvēle, kas neprasīs lielu piepūli.
Ogu laiks ir jāizbauda maksimāli – cik var, tik jāēd svaigas, bet noteikti jāgatavo arī gardi kārumi.