Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Vieglākai gada 26. nedēļai: receptes darba dienu vakariņām

Foto: Shutterstock.com, Depositphotos.com, Receptes.lv lasītājs, Receptes.lv kolāža

Mijoties saulei un lietum, esam aizvadījuši gada īsāko nakti un nosvinējuši Jāņus. Kam nav sācies atvaļinājums, tas atgriežas ikdienas gaitās un ēšana nekur nepazūd, tāpat arī plānošana. "Ko šodien gatavot?" Apkopojām idejas, lai vieglāka plānošana. 

Laiciņš šonedēļ solās būt izteikti vasarīgs un karsts, tāpēc maltītes mēģinām pielāgot lai sanāk mazāk darboties pie plīts, bet vairāk  būt svaigā gaisā.

Ēšanas paradumi dažādās ģimenēs atšķiras, iemesli tam var būt dažādi – ieradumi, dažādas diētas, produktu nepanesamība, vienkārši garšo-negaršo, tāpēc aicinām, apskatot receptes, neaizmirst par radošumu – daudzi ēdieni ir vairāk vai mazāk pielāgojami ģimenes vajadzībām un gaumēm, tāpēc smelies idejas un lai vieglāka nedēļa!

Dārzeņu burvība

Lai arī daudzos dārzos vēl kabaču raža jāpagaida, lielveikalos un tirgos tie ir nopērkami un kabacis kā allaž garšo izcili. Ar gaļu vai bez tās – katrs pēc savas gaumes un patikas, jo variantu ir daudz. 

Zupas

Laiciņš solās būt vasarīgs un karsts, tāpēc varam atgriezties pie auksto zupu baudīšanas.

Svaigi un vasarīgi

Uz grila vai krāsnī var pagatavot gaļu vai zivi un baudīt to kopā ar svaigiem salātiem – vasaras karstumā lieliska izvēle, kas neprasīs lielu piepūli.

Zemeņu laiks plaukumā

Ogu laiks ir jāizbauda maksimāli – cik var, tik jāēd svaigas, bet noteikti jāgatavo arī gardi kārumi.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu