Kāpēc kafejnīcās kafijai nepievieno Latvijā ražotu pienu?

Receptes.lv
Foto: De Eternal Creations/Shutterstock.com

Ja esi baltas jeb kafijas ar pienu cienītājs, vai kādreiz esi aizdomājies, kuras valsts ražojuma pienu izmanto dažādās kafejnīcās un restorānos? Raidījuma "4. studijas" skatītājs no Šveices dalījies ar saviem novērojumiem par pienu Latvijas kafejnīcās, kas raisījis jautājumu uz kuru atrasta arī atbilde.

Ivars no Šveices, viesojoties Latvijā – Liepājā, nav spējis atrast nevienu kafejnīcu, kurā pie kafijas pievienotu Latvijā ražotu pienu – tikai poļu. Savukārt norādījis, ka Šveicē, apsekotajās vietās – tikai Šveices piens.

Apsekojot 8 kafejnīcas Rīgas centrā, tostarp arī Saeimas ēkā esošo, arī "4. studijas" žurnālistei nav izdevies atrast Latvijas pienu.

Kāpēc pie mums ir citādāk?

Kopumā atbilde ļoti vienkārša:

Latvijā neražo UHT pienu, kuram ir nesalīdzināmi ilgāks uzglabāšanas termiņš.

Bāra īpašnieks Arnis Bikšus norāda, ka ir ērti pasūtīt vairumā un uzglabāt, nedomājot par atlikumiem. Kā arī norāda, ka uzputotam UHT pienam ir "puta labāka".

Bet ir arī vietas, kur izmanto parasto, pasterizēto pienu, piemēram, Lienas Zemītes pilsētrestorānā. Taču arī viņa norāda, ka dodoties izbraukumos, tiek izmantots UHT piens, lai piens gluži vienkārši nesabojātos.

Kā situāciju komentē Latvijas Piensaimnieku Centrālās savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, un vai Latvijā plāno ražot UHT pienu, skaties raidījuma sižetā:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu