Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Vieglākai gada 23. nedēļai: receptes darba dienu vakariņām

Foto: Depositphotos.com, Receptes.lv lasītājs, Receptes.lv kolāža

"Ko gatavot šonedēļ?" Mums ir varianti.

Turpinām apkopot idejas, kuras var nākt talkā gaidāmās nedēļas ēdienkartes plānošanā.

Sinoptiķi prognozē, ka karstums atkāpsies, tas nozīmē, ka ēdienkartē derēs arī kas cits, ne tikai aukstā zupa un saldējums.

Ēšanas paradumi dažādās ģimenēs atšķiras, iemesli tam var būt dažādi – ieradumi, dažādas diētas, produktu nepanesamības, vienkārši garšo-negaršo, tāpēc aicinām, apskatot receptes, neaizmirst par radošumu – daudzi ēdieni ir vairāk vai mazāk pielāgojami ģimenes vajadzībām un gaumēm, tāpēc smelies idejas un lai vieglāka nedēļa!

Pamatēdiens

Arvien vairāk piedāvājumā ir jaunās sezonas dārzeņi (un tas nekas, ka nav vietējie visi), un tas ir jāizmanto. Burkāni, zirnīši, kāposti – tie visi var būt daļa vai pat pamats lieliskam ēdienam. Gatavojot sautējumus lielākā daudzumā, parūpēsies par vismaz 2 ēdienreizēm, kurām nav jābūt secīgām.

Salāti

Reizēm pietrūkst ideju ne tikai pašai maltītei, bet arī gardām piedevām. Virkni ēdienu mēs labprāt papildinām ar svaigiem salātiem, kas ir lieliska izvēle, lai ēdienu atsvaidzinātu un uzturā iekļautu ekstra dārzeņu porciju. Var gan ar eļļu un ko skābenu gatavot, gan arī krējumiņu – kas nu kuram labāk garšo.

Zupas

Ne visas zupas ir stundām ilgi vārāmas. Dažas ir gardas, sātīgas un pagatavojamas neilgā laikā – tieši tas, kas mums ir vajadzīgs ikdienas steigā.

Launagam 

Tējas un kafijas pauzes nav nekur pazudušas. Tāpat arī kāre ko uzkost starp pusdienām un vakariņām. Visdrošāk siltā laikā ir izvēlēties kārumus, kas ir termiski apstrādāti un nevar sabojāties. 

Neaizmirstam par kādu kārumu

Vasaras sākumu aizvadām allaž rabarberu zīmē. Kas pieejams, to arī izmantojam!

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu