Sēņošana – viena no iecienītākajām nodarbēm teju katra Latvijas iedzīvotāja ģimenē. Ik gadu sociālie tīkli ir pilni ar sēņotāju atradumu fotogrāfijām, jautājumiem un diskusijām par šo tēmu. Ja laikapstākļi būs labvēlīgi, tad, iespējams, pirmie populārāku sēņu guvumi būs jau pavisam drīz.

TVNET+ noskaidroja, cik daudz sēnes Latvijā drīkst lasīt, kur to drīkst, kur nedrīkst darīt un kurā brīdī salasīto labumu pārdošana var kļūt par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) uzmanības objektu.

Vācijā – ne vairāk par diviem kilogramiem katram lasītājam, bet Latvijā?

Dažās Eiropas valstīs, piemēram, Vācijā, sēņu daudzums, ko katrs sēņotājs drīkst salasīt savā grozā, ir ierobežots. Tādējādi Vācijas vides likumi atļauj savākt tikai “saprātīgu” vai “nelielu” sēņu daudzumu, kas paredzēts tikai “personīgai lietošanai”. “Saprātīgs” daudzums ir pusotrs līdz divi kilogrami uz vienu cilvēku dienā, raksta "DW". Austrijā likums ir tāds pats – sēņotājs drīkst paņemt līdzi ne vairāk kā divus kilogramus sēņu dienā.

Savukārt mikoloģe Inita Daniele, atbildot uz jautājumu, vai Latvijā ir ierobežots savākto sēņu skaits uz vienu cilvēku, saka: “Diemžēl...