Kurš kādreiz vārījis piena zupu vai putru, noteikti ir saskāries ar piena plēves izveidošanos. Kādam tā netraucē un pat garšo, citam apetīti manāmi sabojā. Vai no tās var izvairīties?
Vienkāršs triks, kā izvairīties no piena plēves
Iesaka Raimonds Zommers
Laba ziņa – var.
Kā stāsta šefpavārs Raimonds Zommer raidījumā "Šefu gaidījāt?", atliek vien izgriezt cepamo papīru katliņa formā, kurā vārās piens, un ieklāt iekšā – piena plēve neizveidosies.
Ja tā jau ir izveidojusies – kam netraucē, var iemaisīt zupā/putrā, kam nepatīk, var rūpīgi izcelt no katla un atbrīvoties no tās.
Ko dara ar piena plēvi Michelin restorānos, skaties raidījuma sižetā: